Ingrediente
250 g făină albă
350 g banane (cântărite după ce au fost cântărite)
40 ml ulei floarea-soarelui
1 pliculeț praf de copt
5 g bicarbonat
½ linguriță de rom (opțional)
1 vârf de cuțit sare
80 ml lapte vegetal de alune de pădure
30 g nuci pecan (poți folosi și nucă normală)
30 g ciocolată neagră tăiată bucățele mici
1 pliculeț zahăr vanilinat Bourbon
50 g zahăr de cocos sau alb
1 linguriță coajă de portocală bio
Mod de preparare
Pentru început, într-un bol, pasezi bananele cu furculița până ce obții o cremă fină.
Într-un alt bol mai încăpător, amesteci cu un tel făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul de cocos și cel vanilinat, sarea și coaja de portocală. Adaugi apoi bananele pasate, uleiul, romul (opțional) și laptele, turnat treptat, amestecând continuu, până obții un aluat omogen.
Adaugi nucile zdrobite și ciocolata ruptă bucățele în aluat și amesteci. Torni aluatul într-o tavă de chec îmbrăcată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 45 de minute. Faci testul scobitorii și dacă iese curată, checul este gata. Dacă nu, mai lași în cuptor 5-10 minute, depinde de cuptor.
Îl lași să se răcească și îl servești lângă o ceașcă de cafea sau un pahar cu lapte.
Mai multe rețete delicioase găsiți pe https://veglifestylesite.wordpress.com