Home / Copil / Chec cu banane, ciocolată și nuci pecan

Chec cu banane, ciocolată și nuci pecan

Ingrediente

250 g făină albă

350 g banane (cântărite după ce au fost cântărite)

40 ml ulei floarea-soarelui

1 pliculeț praf de copt

5 g bicarbonat

½ linguriță de rom (opțional)

1 vârf de cuțit sare

80 ml lapte vegetal de alune de pădure

30 g nuci pecan (poți folosi și nucă normală)

30 g ciocolată neagră tăiată bucățele mici

1 pliculeț zahăr vanilinat Bourbon

50 g zahăr de cocos sau alb

1 linguriță coajă de portocală bio

Mod de preparare

Pentru început, într-un bol, pasezi bananele cu furculița până ce obții o cremă fină.

Într-un alt bol mai încăpător, amesteci cu un tel făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul de cocos și cel vanilinat, sarea și coaja de portocală. Adaugi apoi bananele pasate, uleiul, romul (opțional) și laptele, turnat treptat, amestecând continuu, până obții un aluat omogen.

Adaugi nucile zdrobite și ciocolata ruptă bucățele în aluat și amesteci. Torni aluatul într-o tavă de chec îmbrăcată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 45 de minute. Faci testul scobitorii și dacă iese curată, checul este gata. Dacă nu, mai lași în cuptor 5-10 minute, depinde de cuptor.

Îl lași să se răcească și îl servești lângă o ceașcă de cafea sau un pahar cu lapte.

Mai multe rețete delicioase găsiți pe https://veglifestylesite.wordpress.com

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.