Home / Bebelus / Alaptare / Cele mai bune poziții pentru alăptare

Cele mai bune poziții pentru alăptare

mama alapteaza

Încă din primele zile de viață bebelușul tău își organizează tot programul în jurul unui singur moment: cel al alăptării. Însă, pentru a te bucura  de această clipă magică pe care o împarți zilnic cu bebelușul tău, ai nevoie de patina organizare și de câteva informații care te vor ajuta să treci cu bine de noile provocări pe care ți le lansează comoara ta. Iată tot ce trebuie să știi despre alăptare ca să ai un bebe sănătos și să fii o mămică relaxată.

Care sunt cele mai bune poziții de alăptat

De multe ori, dacă bebelușul nu este așezat confortabil, nu mănâncă suficient, înghite mult aer sau se îneacă cu lăpticul. Tocmai de aceea este important să alegi cea mai bună poziție când îl alăptezi. Iată câteva sugestii:

1. Așază-te pe un scaun, pe un fotoliu sau pe o canapea și pune și 1-2 perne în jurul tău pentru a-ți fi mai ușor. Pune-l pe bebe întors complet către tine, cu fața, genunchii și stomacul orientați spre tine. Cu cealaltă mână ții capul micuțului pentru a-i susține, gâtul, capul și coloana.

2. Stai culcată pe o parte în pat, față în față cu bebelușul tău. Așază-l pe bebe pe o pernă, astfel încât capul lui să fie puțin mai ridicat și dă-i să sugă.

3.  Te așezi cu spatele sprijinit, iar copilul stă în curbura brațului tău. Cu antebrațul susții spatele copilului, iar cu degete îi ții fundulețul. Mâna de jos a copilului o îmbrățişează pe mamă în jurul mijlocului, iar mâna de sus stă pe sânul din care este alăptat.

 

 

 

 

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.