Home / Shopping / Diverse / Ce este și cum se folosește pesmetul Panko

Ce este și cum se folosește pesmetul Panko

pesmetul Panko

Pesmetul Panko este ingredientul magic al bucătăriei japoneze, pesmetul aerisit, delicios și crocant. Cum să folosești pesmetul Panko sau cum se face, descoperă în rândurile următoare.

Dacă ai mers într-un restaurant japonez probabil că te-ai întâlnit cu acest pesmet delicat, folosit la diverse preparate, cărora le dă o notă crocantă. Marele său atu este că absoarbe mai puțină grăsime decât pesmetul normal. Pe scurt, Panko are totul pentru a te face să devii fanul lui.

Ce este pesmetul Panko?

Panko este un pesmet la fabricarea căruia se folosește numai pâine albă, fără coajă, de aceea acesta este mai aerat, cu granulație mai mare decât cea a pesmetului obișnuit. Există două tipuri de panko, simplu și condimentat. La prăjire, se obține o crustă crocantă, asemănătoare cu cea a fulgilor de porumb.

Acesta acoperă alimentele într-un mod mai puțin compact decât pesmetul simplu și de aceea absoarbe mai puțin ulei. De asemenea, este mai puțin sărat, iar alimentele acoperite cu Panko rămân crocante chiar și atunci când se răcesc, în timp ce pesmetul simplu are tendința de a se înmuia. Pe piață, cel mai bun Panko încercat de noi este cel de la Băneasa (https://www.pastebaneasa.ro/produse/pesmet-pesmet-panko-56).

Cum se se folosește

Pesmetul Panko este folosit în primul rând pentru a face șnițele și pane-uri din legume. Îl poți folosi la plăcinte, la prăjituri, să-l presari pe gratinuri sau pe legume coapte pentru a obține un topping crocant. Îl poți folosi și la chiftele, la bulete, de exemplu.

Cum să faci pesmetul Panko

Panko este făcut din miez de pâine albă, iar textura sa este ca a unor fulgi. Dacă vrei să-l prepari tu, acasă, ai nevoie de miez de pâine veche albă de sandviciuri. Le așezi pe o tavă cu hârtie de copt  și o introduci în cuptorul încins, la temperatură mică. Nu trebuie să se prăjească, ci doar să se usuce. O pui în blender și mixezi până obții o pulbere fină.

Poate te intereseaza si Binefacerile uleiului de masline.

Articol susținut de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.