Budinca de spaghete cu legume, o rețetă simplă, dar în același timp sofisticată. Merită să o încerci! Este foarte versatilă, putând adăuga sau scoate ingrediente.
Ingrediente
400 g spaghete Băneasa
100 g mazăre fiartă
200 g fasole verde fiartă
10 roșii cherry400 ml smântână grasă
4 ouă
piper; sare
Mod de preparare
Fierbi mazărea și fasolea verde în apă clocotită cu sare, după care le scurgi și le lași să se răcească. Fierbi spaghetele Băneasa în apă clocotită cu sare conform indicaţiilor de pe ambalaj, după care le scurgi și le lași să se răcească.
Amesteci pastele cu legumele și roșiile cherry tăiate jumătăţi și le așezi într-o formă de copt cu gaură îmbrăcată cu hârtie de copt. Poţi folosi orice formă dorești. Baţi ouăle bine cu un tel sau cu mixerul, adaugi smântâna, sare și piper, după gust, și omogenizezi compoziţia. Torni uniform peste paste și miști puţin forma.
Introduci budinca în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aproximativ 45-50 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra. Lași budinca să se răcească, după care o răstorni pe un platou, desfaci hârtia și o servești cu sos de roșii.
Dacă ți-a plăcut această budinca de spaghete cu legume, mai poți pregăti și Spaghete cu dovleac.