Home / Sarcina luna de luna / Alimentatie / Budincă de orez

Budincă de orez

Ingrediente

1 cană orez

3 căni lapte

3 ouă

200 g brânză de vaci

200 g zahăr

1 fiolă esență de vanilie

coaja de la o lămâie bio

unt pentru uns forma

pesmet pentru tapetat tava

Mod de preparare

Pui laptele la fiert cu un praf de sare  și în momentul în care fierbe pui orezul spălat în mai multe ape. Lași să fiarbă, la foc mic, până când orezul este fiert, adaugi zahărul și mai lași să dea în câteva clocote. Acoperi cu un capac pentru ca orezul să se umfle 15-20 de minute, după care îl lași să se răcească.

Pui gălbenușurile peste orezul rece, esența de vanilie, coaja de lămâie, brânza de vaci și amesteci foarte bine. Încorporezi la final, ușor, albușurile bătute spumă tare.

Ungi un vas termorezistent mediu cu unt, torni compoziția și îl introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 45 de minute. Cu 10 minute înainte de final presari budinca cu zahăr tos și o introduci din nou la cuptor. Lași budinca să se răcească  și o servești, simplă sau cu fructe.

Poți adăuga în această budincă fructe, stafide și chiar ciocolată.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.