Home / Copil / Budincă de orez cu ananas

Budincă de orez cu ananas

Ingrediente
300 g orez cu bobul rotund; 600 ml lapte; 1 praf de sare; 50 g unt; 150 g zahăr pudră; 3 ouă; 1 plic zahăr vanilat; 200 g ananas din compot; 200 g coacăze congelate

Mod de preparare
Pui laptele la fiert în lapte cu un praf de sare și în momentul în care dă în clocot adaugi orezul spălat în mai multe ape și jumătate din unt. Lași să fiarbă, la foc mic, până este aproape moale, circa 15 de minute. Îl dai să se răcorească.

Adaugi peste orez gălbenușurile, zahărul vanilat, jumătate din zahăr și amesteci. Bați albușurile spumă tare cu zahărul rămas și le încorporezi ușor în orez, amestecând de jos în sus. Împarți compoziția în trei părți.

Ungi un vas mic termorezistent cu unt, pui o parte din orez, împrăștii ananasul tăiat cubulețe, întinzi a doua parte de orez și pui coacăzele dezghețate și scurse. Acoperi cu orez și pui deasupra, din loc în loc, untul tăiat cubulețe. Introduci vasul în cuptorul încins la 180°C timp de 40 de minute. Servești budinca caldă.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.