Budincă de dovlecei

Ingrediente

2 ouă; 125 g orez; 125 g brânză de vaci; 1 dovlecel; 3 fire pătrunjel verde, sare; unt pentru uns vasul

Mod de preparare

Mai întâi, pui 1 cană și jumătate cu apă la fiert și când clocotește adaugi orezul spălat în mai multe ape. Lași să fiarbă, la foc mic, până bobul este fiert. Oprești focul, acoperi cu un capac și lași 15-20 de minute, după care îl dai să se răcească.

Între timp, cureți dovlecelul îl dai pe răzătoare și îl storci bine. Amesteci orezul cu dovlecelul ras, gălbenușurile, pătrunjelul verde tocat mărunt, brânza de vaci și puțină sare. La final, încorporezi albușurile bătute spumă tare.

Torni compoziția într-un vas dreptunghiular  termorezistent uns cu unt, nivelezi și îl introduci în cuptorul încălzit la 190° C pentru 35-40 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.