Home / Copil / Budincă de ciocolată super simplă

Budincă de ciocolată super simplă

Ingrediente

½ cană de zahăr

35 g amidon de porumb

2 căni lapte

120 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Amesteci într-o cratiță cu fundul gros, cu un tel, laptele cu zahărul și amidonul de porumb. O așezi pe foc mic și lași până se îngroașă, amestecând destul de des în ea și răzuind fundul și marginile vasului.

Când s-a îngroșat adaugi ciocolata ruptă bucățele și amesteci continuu până se topește. Iei cratita de pe foc.

Treci budinca printr-o sită pentru a îndepărta eventualele cocoloașe. Faci acest lucru numai dacă este necesar.

Torni budinca în boluri mici de sticlă sau pahare, acoperi cu folie de plastic direct pe budincă (acest lucru împiedică formarea de crustă deasupra), o lași să se răcească, după care o introduci la frigider pentru 6 ore.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.