Ingrediente
150 g vișine
150 g unt
100 g zahăr
2 ouă
225 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare
Speli vișinele, le scoți sâmburii și le pui să se scurgă foarte bine. Mixezi untul moale până devine spumă, adaugi zahărul şi un praf de sare şi continui să mixezi până obţii o cremă.
Adaugi treptat peste unt ouăle, esenţa de vanilie, apoi făina cernută cu praful de copt şi omogenizezi. Pui visinele tavalite prin faina şi amesteci uşor, de jos in sus. Umpli ¾ cu aluat formele de brioşe unse şi tapetate şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 25-30 de minute.
Laşi brioşele să se răcorească în forme, le scoţi şi le laşi să se răcească. Le presari cu zahar pudra si le servesti.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!