Home / Copil / Brioșe cu vișine

Brioșe cu vișine

Ingrediente

250 g vișine

300 g făină

1 pachețel praf de copt

1 praf de sare

3 ouă

100 g zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

250 ml smântână

100 g unt

Mod de preparare

Speli bine vișinele, le scoți sâmburii și le lași să se scurgă. Ungi și tapetezi formele de brioșe dacă sunt din metal.

Bați ouăle cu zahărul până se albesc și își dublează volumul, după care le pui peste făina amestecată cu sarea și praful de copt. Amesteci bine, pui smântâna, extractul de vanilie, untul topit și răcit și omogenizezi compoziția. La final, pui vișinele și amesteci.

Așezi hârtii speciale în formele de brioșe, le umpli ¾ cu aluat și le introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 20-25 de minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.