Home / Copil / Alimentatie /   Avem nevoie de imunomodulatoare şi antitusive chiar şi vara?  

  Avem nevoie de imunomodulatoare şi antitusive chiar şi vara?  

   Septilin_630x330px                      

 

Cum bine ştim, vara suntem cu toţii mai sănătoşi. Şi nu doar pentru că este soare, petrecem mai mult timp în aer liber şi suntem mai veseli. A fost dovedit ştiinţific că sistemul nostru imunitar este programat genetic să fie mult mai eficient în perioada de vară. Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au descoperit recent că există o anumită sezonalitate a funcţionării sistemului imun şi că aproximativ un sfert din genele care au legătură cu imunitatea sunt influenţate de perioadele din an. “Acesta este un studiu excelent, ce aduce o  dovadă reală credinţei populare că suntem mai sănătoşi vara.” a spus prof. Mike Turner, şeful departamentului de Boli Infecţioase şi Imunobiologie, Institutul “Welcome Trust”, U.K.

Rinovirusurile, vinovate de răcelile estivale

Cu tot sprijinul oferit de gene şi de soare, poluarea din surse multiple, modificările climaterice extreme, schimbarea anotimpurilor, fluctuaţiile bruşte de temperatură cu care ne confruntăm de ceva vreme derutează sistemul imun, astfel că ne îmbolnăvim şi în sezonul cald.  Câţi dintre noi nu ne-am trezit în plină vară cu  dureri de cap şi gât, rinoree, congestie nazală, strănut, tuse, stare generală de slăbiciune, chiar febră şi dureri musculare? Sunt semnele banalei răceli, a cărei etiologie este determinată de nu mai puţin de 200 de virusuri. Conform Insitutului Naţional de Alergologie şi Boli Infecţioase din SUA, rinovirusurilee şi coronavirusurile sunt cele mai comune cauze ale răcelilor. Se estimează că un procent de 30-50% din răceli sunt produse de rinovirusuri, care sunt mai active primăvara, vara şi toamna devreme, în timp de coronavirurile sunt mai active iarna şi la începutul primăverii.

Aerul condiționat provoacă infecțiile ORL

Vara este sezonul vacanțelor şi călătorim mai mult, ceea ce favorizează algomerațiile în avioane, trenuri, autocare, crescând riscul contactării virozelor respiratorii. Iar deshidratarea întâlnită des în perioada caniculară nu face decât să agraveze simptomele răcelii. S-a constat că exacerbarea crizelor de astm, în special în cazul copiilor, sunt datorate frecvent asocierii rinovirusurilor. Tot ca o complicaţie a răcelilor comune apar şi infecţiile  din sfera ORL (sinuzite, otite) accentuate şi de expunerea frecventă la aerul condiţionat.  Un studiu efectuat în anul 1997 de către dr. Dan Teculescu  şi prezentat  în cadrul Congresului Societăţii Europene de Boli Respiratorii a dovedit legătura dintre aerul condiţionat şi afecţiunile respiratorii. Concluzia studiului efectuat pe 770 de participanţi a fost că, dacă lucrăm într-un mediu cu aer condiţionat, avem de 2.5 ori mai multe şanse să contactăm o infecţie respiratorie decât dacă lucrăm într-o clădire ventilată natural.

Alergiile pot apărea și vara

Impactul negativ pe care aerul condiţionat îl are asupra aparatului respirator se datorează pe de o parte filtrelor murdare din aparatele respective, care permit acumularea şi recircularea germenilor patogeni şi alergenilor în încăpere, iar pe de altă parte efectului devastator pe care schimbarea bruscă de temperatură îl are asupra organismului. Deşi se crede că sezonul alergiilor este primăvara, în realitate nu există un sezon al alergiilor, acestea putând fi declanşate tot timpul anului. Pe timpul verii, cele mai frecvente  alergii respiratorii sunt cele declanşate de  polenul  de graminee (iarba, grâu, secară, porumb etc) şi de mucegaiuri, care sporulează în perioadele însorite.

Ca să nu petrecem nici măcar o zi de vară chinuiţi de răceală sau de alergie, cerem ajutorul unui imunomodulator eficient. Septilin, prin cele două forme de prezentare, tablete şi sirop, susţine bună funcționare a sistemului imunitar al adulţilor şi copiilor tot timpul anului. Compoziţia complexă a produsului restabileşte echilibrul imunitar prin intensificarea capacităţii de apărare, dar şi prin reducerea inflamaţiei şi a manifestărilor alergice.

Septilin îmbunătăţeşte răspunsul imun

În cazul infecţiilor, Septilin îmbunătăţeşte răspunsul imun, combate agenţii patogeni prin efect antibacterian şi antiviral şi amelioreza simptomele prin efectul antiinflamator, antitusiv şi antipiretic. În cazul alergiilor, în administrarea de lungă durată, Septilin reduce frecvenţa şi intensitatea crizelor alergice. Iar când tusea se alătură celorlalte manifestări ale infecţiilor sau alergiilor respiratorii, să nu uităm de Koflet. Având capacitatea de a combate atât tusea productivă, cât şi pe cea neproductivă, Koflet sirop ne ajută în caz de infecţii, alergie, tabagism. Iar conţinutul generos de miere (25%) îl face uşor de acceptat şi de către copii. Așadar, pentru o vară de vis, fără răceli şi fără alergie, este bine să avem la îndemână Septilin şi Koflet.

Produsele sunt distribuite de compania Prisum International Trading, ce detine dreptul de distribuitor pe piata romaneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company India – suplimente alimentare si produse cosmetice (adulti si copii). Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati: www.prisum.ro, www.himalayaherbals.ro si pagina de Facebook Himalaya Herbal Healthcare Romania.

 

 

 

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.