Aspic de curcan

Ingrediente

1 aripă de curcan; 2 gâturi de curcan; ½ piept de curcan; 4 gheare de curcan; 1 ceapă; 2 morcovi fierți; 4 căței mari de usturoi

Mod de preparare
Speli aripa, gâturile, ghearele și pieptul de curcan, le pui într-o oală și le acoperi cu apă, având grijă ca apa să depășească nivelul cărnii cu 5 cm. Pui oala pe foc împreună cu puțină sare și lași să fiarbă, la foc mic, circa 30 de minute, având grijă să aduni spuma care se formează.

Când nu se mai formează spuma, pui ceapa curățată și spălată și lași să fiarbă, la foc foarte mic, încă o oră și jumătate. Iei puțină zeamă din oală, o pui pe farfurie și o dai la rece. Dacă se încheagă, zeama de aspic este gata. Dacă nu se încheagă, o mai fierbi. Scoți  carnea din zeamă, pui cățeii de usturoi pisați și amesteci. Strecori zeama printr-o sită deasă.
Tai pieptul de curcan mărunt, iar morcovii rondele. Așezi pe fundul unor boluri mici puțină zeamă, câteva rondele de morcov, împarți carnea în ele și le umpli cu zeamă. Le dai la rece până aspicul se încheagă.

La masă, le răstorni pe platou.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.