
Ingrediente
10-12 aripioare medii de pui
1 lingură muștar
3 linguri sos de soia
2 ouă
făină
1 lingură boia dulce
200 g fulgi de porumb
ulei pentru prăjit
sare
piper
Mod de preparare
Cureți și speli aripile de pui. Le poți tăia în două dacă sunt mai mari sau să le lași întregi dacă sunt mici. Le pui într-un bol încăpător, adaugi sosul de soia, muștarul și piper și amesteci bine. Le lași să se odihnească în frigider 30 de minute.
Macini fulgii de porumb și îi amesteci cu boiaua. Tăvălești aripioarele prin făină și le dai la frigider pentru o oră.
Treci aripioarele prin ou bătut cu un praf de sare și apoi prin amestecul de fulgi de porumb cu boia. Pentru a nu umezi toți fulgii de porumb, sfatul meu este să-i așezi pe o tavă și să începi dintr-o parte cu mai puțini. Lași aripioarele să stea 10 minute, după care le prăjești în ulei încins până se rumenesc frumos.
Scoți aripile pe prosoape absorbante și le servești cu sos picant de roșii, cu piureuri de legume, cu salate etc.