Aripioare de pui crocante

Ingrediente

10-12 aripioare medii de pui

1 lingură muștar

3 linguri sos de soia

2 ouă

făină

1 lingură boia dulce

200 g fulgi de porumb

ulei pentru prăjit

sare

piper

Mod de preparare

Cureți și speli aripile de pui. Le poți tăia în două dacă sunt mai mari sau să le lași întregi dacă sunt mici. Le pui într-un bol încăpător, adaugi sosul de soia, muștarul și piper și amesteci bine. Le lași să se odihnească în frigider 30 de minute.

Macini fulgii de porumb și îi amesteci cu boiaua. Tăvălești aripioarele prin făină și le dai la frigider pentru o oră.

Treci aripioarele prin ou bătut cu un praf de sare și apoi prin amestecul de fulgi de porumb cu boia. Pentru a nu umezi toți fulgii de porumb, sfatul meu este să-i așezi pe o tavă și să începi dintr-o parte cu mai puțini. Lași aripioarele să stea 10 minute, după care le prăjești în ulei încins până se rumenesc frumos.

Scoți aripile pe prosoape absorbante și le servești cu sos picant de roșii, cu piureuri de legume, cu salate etc.


About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.