Aperitiv cu praz

Ingrediente

60 g pesmet; 200 ml smântână + 3 linguri; 2 fire de praz mari; 2 cepe; 2 linguri unt; 3 căței usturoi; 4 ouă; 6 linguri făină; 150 g cașcaval ras; 1 linguriță sare; 1 vârf de cuțit nucșoară măcinată; 1 vârf de cuțit scorțișoară măcinată; unt pentru uns forma; 100g roșii cherry pentru decor

Mod de preparare

Pui pesmetul într-un castron, torni 200 ml de smântână caldă și amesteci. Topești untul într-o tigaie, pui prazul și ceapa tăiate fâșii și lași până se înmoaie. Pui puțină sare, usturoiul pisat și mai lași 5 minute.

Pui prazul cu ceapa peste pesmetul cu smântână și amesteci. Adaugi ouăle bătute,  3 linguri de smântână, făina, 2/3 din cașcavalul ras, nucșoara, scorțișoara, sarea și amesteci  bine.

Ungi o tavă de 20×20 cm cu unt, torni amestecul și presari deasupra cașcavalul ras rămas. O introduci în cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 30 de minute. O lași să se răcorească, o tai bucăți și fiecare bucată o decorezi cu o jumătate de roșie cherry.

Foto: Photoland/Profimedia 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.