Home / Sarcina luna de luna / Alimentatie / Alimentația, importantă în sezonul gripei

Alimentația, importantă în sezonul gripei

Gripa este o boală infecțioasă foarte contagioasă, produsă de virusurile gripale de tip A, B şi C. Gripa se transmite pe cale aeriană și se poate răspândi foarte rapid, chiar înainte ca simptomele să apară. De multe ori, confundăm gripa cu răceala.

Gripa debutează cu febră mare, frisoane, durere de cap și a globilor oculari, secreții nazale și tuse uscată, urmată de tuse cu secreții. Bolnavul prezintă oboseală, somnolență, dureri musculare, mai ales la picioare și spate.

Suntem în plin sezon al gripei. Dacă până acum nu ne-am vaccinat, trebuie să avem grijă să ne spălăm foarte des pe mâini, să dezinfectăm  obiectele care au fost atinse de un om bolnav de gripă, să încercăm să ne odihnim suficient, să facem sport și să ne hrănim bine.

În cazul în care ne-am îmbolnăvit, pe lângă mersul obligatoriu la medic și medicamentele pe care ni le recomandă acesta să le luăm, trebuie să facem modificări și în dietă, pentru a ajuta sistemul imunitar. Din păcate, foarte puține persoane fac acest lucru. Dar nu trebuie să uităm că o dietă sănătoasă, cu multe vitamine, va consolida sistemul imunitar și organismul va trece mult mai ușor peste perioada aceasta de răceli și gripă.

De ce nutrienți avem nevoie

Adoptarea obiceiurilor alimentare sănătoase ne poate ajuta să ne consolidăm sistemul imunitar și de aici lupta mai ușoară cu virusul gripal. Trebuie să consumăm vitamina A, vitamina C și zinc. Iată câteva exemple de alimente care pot fi adăugate în meniul dvs. pentru a obține aceste substanțe nutritive.

Vitamina A: ficat, pește, ouă, morcovi, mango, cartofi dulci etc.

Vitamina C: ardei, portocală, pepene galben, căpșune, broccoli, roșii etc.

Zinc: carne de vită, semințe de susan, leguminoase etc.

Articol susținut de Asociația Educație pentru Suflet!

Citeste si 5 Trucuri sa-i faci plinul de legume si fructe

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.