Home / Copil / Accu-Chek Performa Nano susține performanța tinerilor sportivi

Accu-Chek Performa Nano susține performanța tinerilor sportivi

Cupa Olimpia Accu-Chek_9

Sportul are multe beneficii pentru copii: le dezvoltă mușchi și oase mai puternice, le stimulează imunitatea,  îi învață să fie responsabili, disciplinați și să lucreze în echipe, au mai mult încredere în ei și au performanțe școlare mai bune.

Pentru că Accu-Chek îi sprijină pe toții copiii care fac sport și își doresc performanță, în luna ianuarie a organizat Cupa Olimpia Accu-Chek, competiție la care au participat 650 de copii, de la 39 de cluburi sportive din întreaga țară. Accu-Chek a sprijinit îndeaproape întregul eveniment, fiind alături de micii sportivi, stimulând în acest fel exercițiul fizic și stilul de viață sănătos adoptat încă din copilărie, astfel încât tinerii să se dezvolte sănătoși și să prevină prin intermediul sportului și a unei alimentații sănătoase diverse afecțiuni precum diabetul de tip 2.

Cât de important este sportul în prevenirea obezității

„Ne dorim să încurajăm sportul în rândul copiilor, să îi facem pe părinți și pe copii să conștientizeze importanța mișcării. Cazurile de obezitate infantilă din România ne plasează pe locul trei în Europa. Obezitatea, asociată cu alți factori care intervin pe parcursul creșterii unui copil, sunt un important factor de risc pentru instalarea precoce a diabetului de tip 2. Ne-a bucurat mult faptul că în ediția din acest an s-au înscris 650 de copii, de trei ori mai mulți decât în anul precedent. Asta înseamnă că părinții încep să își îndrepte copiii către sport și să își dea seama de importanța mișcării fizice în dezvoltarea copilului. Acesta este și mesajul pe care ne dorim să îl transmitem prin implicarea noastră în astfel de evenimente”, a declarat Andrei Foișor, Head of Diabetes Care al Roche România. Accu-Chek susține evenimentele sportive dedicate copiilor, precum Cupa Olimpia Accu-Chek la atletism, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra importanței pe care o are sportul în procesul de dezvoltare al copiilor. Odată cu stilul de viață sănătos, sportul aduce tinerilor perseverenți performanțe care îi pot ajuta să devină viitorii campioni ai României de care vom fi cu toții mândri. Competiția de atletism desfășurată la Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu” a dat startul următoarelor probe, copiii participanți având vârste cuprinse între 7 și 14 ani.

PROBELE CONCURSULUI:

COPII  I.  60m  F – B, LUNGIME F-B, 200m F-B, 800m F-B, 4X1TUR F-B

COPII II.  50m  F –  B, LUNGIME F-B, 150m F- B , 600 m , ȘTAFETĂ. 4X100m F-B

COPII III. 50m  F –  B, LUNGIME F-B, 200m F-B, ȘTAFETĂ. 4X50 m F-B

JUNIORI  III. 60m   F- B,  LUNGIME F-B, 200m F-B, 800m F-B, 4X2 TURURI F-B

Copiii au fost susținuți de marile campioane la atletism: Paula Ivan, Anișoara Cușmir și Ionela Țîrlea, într-o competiție prezentată de Costin Moscovici, cunoscut drept „vocea atletismului” și, totodată, crainic atestat al concursurilor de acest tip din România.

Accu-Chek– primul glucometru performant pentru copii și tineri

Roche Diabetes Care Romania, prin brandul Accu-Chek, își respectă promisiunea de a veni constant cu soluții inovatoare pentru un control al diabetului comod, eficient și real. Astfel, Accu-Chek Performa Nano, ultimul glucometru lansat pe piața din România, a fost conceput în primul rând pentru copii și tineri, fiind un dispozitiv mic, discret și în același timp performant. Este ideal pentru copii datorită design-ului de tip gadget care face mai prietenoasă interacțiunea cu dispozitivul, venind în același timp cu un sistem de înțepare atraumatic care îi va ajuta pe micuți să-și înlăture teama de a-și verifica glicemia. Diabetul de tip 2 este o afecțiune ce poate fi prevenită și ținută sub control.

Părinții, primul model al copiilor pentru o viață sănătoasă

Când vine vorba despre copii, părinții, cei care de obicei supervizează dezvoltarea și educația acestora, ar trebui să îi îndemne să practice un sport și să adopte o alimentație cât mai echilibrată. Acesta este și motivul pentru care Accu-Chek va continua să se implice în evenimente sportive care susțin practicarea exercițiului fizic și performanța în rândul tinerilor români.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.