Home / Viata de familie / Relatie / 5 motive să ai o familie… XXL

5 motive să ai o familie… XXL

familie mare

”Ce-ar fi să mai facem un al doilea bebe?!” Asta se întreabă toți părinții care au deja un copil de 3-4 ani și care au trecut  de primele luni de colici, interminabilele nopți albe, oboseala cronică și depresia post –partum. Și cum prietenii, rudele și propriul instinct ne spune să nu mai stăm pe gânduri, apare și copilul nr. 2.  Însă sunt părinți care nu se opresc aici și cu mult curaj optează pentru o familie numeroasă cu 3-4 copii. Oare cât de dificil ar fi să ai și tu o familie XXL? Ai reuși să împaci job-ul cu viața de familie?

Înveți ce e mai important pentru tine

Nașterea primului copil este cea care schimbă radical viața de cuplu, regulile casei și ”tectonica” sentimentelor. La acest prim copil orice bubiță ți se pare o catastrofă, orice plâns sfârșitul lumii, iar orice suprafața nedezinfectată o amenințare. La al doilea copil nu te mai catastrofezi la primul scâncet, iar la al treilea, borcănelele și legumele congelate sunt salvarea ta de la orice prânz. Și pe deasupra îți găsești și timp să ieși cu prietenele la o cafea. Căci între timp ai descoperit că ai trei copii minunați care un tată formidabil și inteligent care se va descurca excelent să pregătească prânzul sau cina fără tine. Așa că într-o familie numeroasă învățăm care ne sunt prioritățile și, mai ales, învățăm să ne bucurăm de timpul petrecut cu cei dragi.

Sudează relația între frați

Având doi sau trei frați, copiii devin o adevărată echipă, mai ales când e vorba de joacă și jocuri. Chiar și cei mai mici care abia știu să meargă se vor lăsa antrenați în jocurile celor mari și acest lucru îi va ajuta să se dezvolte mai repede. Nu va fi deloc ușor, pentru voi părinții să fiți mereu prezenți și să le cultivați dragostea unuia pentru celălalt. Dar cu multă dragoste și cu un ocean de răbdare vei reuși.

Te ajută să te redescoperi

Când ești mama a doi, trei sau patru copii ți-ar prinde bine să ai un job chiar și part-time. Acest lucru ți-ar permite să te desprinzi un pic de rutina zilnică, să te gândești la tine și să te simți valorizată. În plus, noul job te va ajuta să fii mai relaxată și mai disponibilă în relația cu copiii tăi.

Le cultivă altruismul

Avantajul unei familii numeroase, mai ales în cazul copiilor, este că ei vor învăța de mici să împartă totul între ei: jucăriile, camera, dulciurile, hainele etc.  Acest lucru va suda familia și relația dintre frați, chiar și cu conflictele și gelozia care inerent mai apar.

 Devii foarte organizată și chibzuită

Să hrănești și să îmbraci 3-4 copii nu e floare la ureche. Dacă la primul copil cumpărai fără să clipești orice jucărie își dorea cel mic, la al doilea copil ai învățat deja că aproape totul se reciclează: hainele, jucăriile, cărțile, încălțămintea… Și înainte de a merge la cumpărături planificarea unui meniu este esențial pentru a reuși să te încadrezi în bugetul săptămânal. Cât despre ordinea în casă, este esențial să-i pui pe cei mici să facă ordine în urma lor.

 

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.