Home / Bebelus / 5 întrebări și răspunsuri despre baia bebelușului

5 întrebări și răspunsuri despre baia bebelușului

shutterstock_87751921
Mă tem că alunecă atunci când am săpun pe mâini …
E bine să adaugi săpun în apa de baie, după ce bebe a stat câteva minute. Îl împrăștii ușor agitând apa cu mâna, apoi îl speli ușor. Ca să elimini orice teamă, așază baia și prosopul pe care îl vei scoate unul lângă altul.
Trebuie să utilizez produse de baie cu pH neutru?
Deoarece stratul hydrolipidic al pielii bebelușului nu este încă format, este bine să folosești tipurile de produse cu pH neutru. Acestea sunt ideale pentru pielea sensibilă și îi curăță atât corpul, cât și părul fără probleme.
Care este cel mai bun moment al zilei pentru baie ?
Nu există reguli. Poate fi dimineața sau seara, în funcție de programul tău. Este important însă, ca în anotimpul rece, să nu-l scoatem afară în următoarele 3-4 ore după ce i-am făcut baie, pentru că poate răci foarte ușor.

Dacă nu i-a căzut cordonul ombilical, pot să-i fac baie?
Bineînțeles că poți să-i faci baie, cu condiția să-i pui mai puțină apă în cădiță, astfel încât să nu-i acopere burtica. Profită de moment și curăță-i cu grijă zona din jurul cordonului. După ce l-ai clătit și l-ai uscat, aplică în această zonă un dezinfectant.

I-am făcut vaccin, îi pot face baie?
Fără nicio problemă. În plus, în apă pansamentul se va desprinde cu ușurință, iar bebe nu va mai plânge. E bine să acorzi o atenție specială acestei zone și să o speli cu delicatețe, fără să apeși, pentru că este încă dureroasă.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.