Home / Copil / 3 trucuri să-l controlezi de la serviciu

3 trucuri să-l controlezi de la serviciu

mama la birou

Tu ești plecată toată ziua la serviciu, iar el rămâne acasă nesupravegheat. Te întrebi zi de zi cum ai putea să-l verifici și să-i organizezi programul de la distanță, fără însă să-l sufoci. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să ții totul sub control, chiar dacă tu nu ești lângă el.

Stabiliți împreună un program

Dacă în programul copilului tău este mult timp liber, atunci sigur că va putea să facă o mulțime de năstrușnicii. Aşa că cel mai bine este să-i faci un program scris, pe ore, în care să-i dai şi câteva responsabilităţi casnice: să cumpere pâine, să ducă gunoiul, să-şi aranjeze cărţile. Poți include o activitate sportivă sau creativă la care să meargă după orele de școală. Concepe împreună cu el acest program şi se va simţi valorizat şi, într-un fel, obligat să-l respecte. Chiar dacă nu va face chiar tot ce este scris, măcar ştii că ziua lui este ocupată până la venirea ta.

Fă-ți un ajutor din …telefon

Chiar dacă mult timp ai considerat telefonul un moft, după ce copilul tău împlinește 9 ani și merge singur la școală, el devine o necesitate și un bun ajutor. Ştii cu aproximaţie când iese de la şcoală? Sună-l și întreabă-l cum a fost la şcoală, ce teme are de făcut, ce va face în orele următoare şi cu ce prieteni va ieşi afară. Telefonul este un bun ajutor, dacă-l foloseşti rar. Nu-l suna din cinci în cinci minute, doar ca să te linişteşti. Fie va ignora tot ce-i spui la telefon, fie va pleca de acasă fără ştirea ta. Aşa că fă totul cu măsură.

Restricționează-i accesul la internet

Când îl lași singur acasă și știe deja cum să-și deschidă singur computerul  și să intre pe internet, pericolul de a ajunge pe site-uri nepotrivite este foarte mare. Așa că, pentru liniștea ta, instalează pe calculator un program special conceput pentru cei mici, care să nu-i lase să descarce jocuri violente sau să intre pe site-urile interzise. Dacă nu reuşeşti să faci acest lucru, pune o parolă pentru internet, ca să nu-l poată folosi decât atunci când ești acasă. Fără accesul la jocuri și la internet, îi va fi mai ușor să-și focuseze energia și atenția pe teme.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.