Home / Viata de familie / Activitati / 10 măsuri să ai o casă sigură pentru copilul tău!

10 măsuri să ai o casă sigură pentru copilul tău!

9

 

shutterstock_98214476Casa ta pare locul care-i oferă puiului tău siguranță, dragoste și căldură, dar poate fi în același timp un loc plin de capcane. Ferestrele, ușile, baia, soluțiile de curățenie sunt un adevărat pericol pentru piulu tău. Iată ce trebuie să faci pentru a avea o casă 100% sigură pentru cel mic.

  1. Nu-ți lăsa niciodată copilul nesupravegheat în baie, pe masa de schimbat sau pe o suprafață înaltă, pentru oricând poate cădea.

  2. Dacă ai scări, instalează o barieră bine prinsă pe care o pot deschide doar cei mari. Ai grijă să o închizi ori de câte ori urci scările, pentru a evit ca bebe să te urmărească și să cadă.

  3. Instalează pe fiecare toc de ușă un dispozitiv special care nu lasă ușa să se închidă complet, iar bebe să-și prindă degețelele.

  4. Ai grijă să pui la fiecare sertar al bucătăriei și la ușile dulapului de la baie siguranțe ce le blochează, iar bebe nu le poate deschide.

  5. Dacă ai în living o măsuță cu colțurile ascuțite, pune-le acele apărători speciale pentru ca bebe să nu se lovească.

  6. Prizele trebuie să aibă acel capac de siguranță ce-l împiedică pe bebe să introducă diverse obiecte sau degețelele.

  7. Nu lăsa niciodată scaunul sau masa lângă fereastră. Bebe poate oricând să urce și să deschidă fereastra, chiar dacă ție ți se pare imposibil.

  8. Instalează o barieră și la bucătărie, astfel ca atunci când tu gătești bebe să nu vină lângă tine.

  9. Nu lăsa niciodată medicamentele pe masă sau într-un sertar la care cel mic are acces. De asemenea, ține medicamentele lui separate de ale voastre.

  10. Nu-l lăsa niciodată pe bebe singur, într-o cameră în care există riscul să se rănească (baie, bucătărie, scări).

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.