Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Din ocean, direct la tine în farfurie

Din ocean, direct la tine în farfurie

Ce mai mănânc azi? Ce mai gătesc mâine? Sunt întrebări care îți vin și ție des în minte? Deși avem o multitudine de opțiuni dintre care să alegem, suntem mereu în căutare de nou, mai delicios și mai sănătos. De ce? Pentru că mâncarea este o plăcere a vieții, ne face puternici, dar și foarte fericiți. Deoarece papilele gustative sunt foarte încântate în momentul în care dau de un gust delicios. Ai înghițit deja în sec?

Cu toate acestea, timpul (sau mai bine zis lipsa acestuia) este cel care ne dictează alegerile… Găsim mereu scuze să mâncăm mai puțin sănătos sau să dedicam un procent mic din timpul nostru gătitului. Dar ce ai zice dacă ai găsi o manieră eficientă de a îmbina mai multe beneficii: sănătate, gust bun, durată mică de execuție?

Atenție, propunerea noastră culinara vizează heringul. Acesta este bogat în acizi grași Omega 3, vitamina D și alți nutrienți, printre beneficiile-cheie ale consumului acestuia numărându-se următoarele:

  • te protejează împotriva bolilor de inimă și a diabetului zaharat
  • reduce riscul de boli autoimune
  • ajută la prevenirea deficienței de vitamina D
  • întărește imunitatea
  • protejează împotriva tulburărilor cognitive, a pierderii de memorie și a tulburărilor de dispoziție
  • reduce riscul de cancer 

Apropo, știai că o porție de  hering pe zi oferă 100% din necesarul zilnic de vitamina D? Acest lucru este impresionant, având în vedere că multe alimente oferă puțin sau deloc din această vitamină pe care, de regulă, doar corpul uman o produce. În plus, heringul conține seleniu și urme de minerale, inclusiv calciu, potasiu și fier. O porție medie de hering poate acoperi chiar și întreaga ta nevoie zilnică de vitamina B12! Dublu avantaj J

Așa că iată o rețetă cu hering, recomandată de Chef Liviu Balint – ambasadorul Podravka România, pe care nu ai nicio scuză să nu o prepari vara asta:

Penne cu hering

Fierbe 500 g penne într-o oală cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pe pachet. Decojește și toacă fin 2 căței de usturoi, apoi taie mărunt un ardei iute și frunzele unei legături de pătrunjel. Pune o tigaie pe foc la o temperatură mare și adaugă câteva linguri de ulei de măsline. După ce s-a încins, adaugă usturoiul, ardeiul iute, o lingură de capere și tulpinile de la pătrunjel. Lasă-le câteva minute până când mixul începe să își schimbe culoarea.

Ia 2 conserve EVA de  hering în ulei vegetal, adaugă-le în tigaie și gătește-le timp de 2 minute. Adaugă o mână de roșii cherry și stoarce sucul de la o lămâie. Apoi adaugă deasupra pastele deja fierte. Asezonează cu sare și piper negru, adaugă pătrunjelul tocat și o lingură de ulei de măsline extra virgin. Tentant?

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*