Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Waffles cu dovlecei și brânză

Waffles cu dovlecei și brânză

Ingrediente

2 dovlecei mai mari, dar fără prea multe semințe

4 ouă

150 m lapte

150 g brânză de oaie tare

½ linguriță praf de copt

250 g făină

smântână fermentată pentru servit

piper

sare

Mod de preparare

Speli dovleceii, le tai capetele, îi dai pe răzătoarea mare, îi presari cu sare și îi lași cel puțin 30 de minute. Cu cât îi lași mai mult cu atât își vor lăsa mai multă zeamă. Îi scurgi de zeamă foarte bine așezându-i într-un tifon, dar dacă nu ai, pur și simplu îi storci cu mâinile.

Adaugi peste dovlecei ouăle bătute ca pentru omletă, laptele, făina cernută cu praful de copt, brânza dată pe răzătoarea mică, piper și sare (dar guști înainte deoarece brânza de oaie este sărată și să nu se săreze foarte tare). Amesteci cu lingura, dar cel mai bine se amestecă cu mâna.

Încingi aparatul și prăjești waffele. Depinde de aparat cât le ții, dar trebuie să fie rumenite. Dacă nu ai aparat, le poți pregăti într-o tigaie antiaderentă unsă cu puțin unt. Cum? Pui un polonic de aluat în tigaia încinsă și când s-a rumenit jos și deasupra se formează bule, o întorci și lași să se rumenească.

 Le servești calde, cu smântână, dar sunt foarte bune și reci. Le poți pune în pachețelul copilului la școală.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.