Home / Viata de familie / Activitati / Un Crăciun altfel!

Un Crăciun altfel!

Crăciunul 2020 va fi mai liniștit anul acesta, dar trebuie să ai grijă să nu fie trist. Trebuie doar să schimbi câte puțin din obiceiuri. Iată câteva idei pentru păstrarea spiritului de sărbătoare în casa ta.

Crăciunul, o sărbătoare importantă

Crăciunul a devenit, de-a lungul anilor, mult mai mult decât o sărbătoare religioasă. Este o sărbătoare sinonimă cu iubirea, dăruirea și prietenia, indiferent ce naționalitate ești. Acesta este și motivul pentru care mulți oameni sunt triști că în acest an avem restricții de a sărbători Crăciunul. Nu ne vom putea vedea cu toți prietenii și rudele. Dar dacă am încerca să vedem lucrurile altfel anul acesta? 

Stând acasă, ajuți!

În următoarele două săptămâni, va fi esențial să ne amintim importanța gestului frumos pe care îl facem rămânând pur și simplu acasă. O facem pentru părinții noștri, pentru sistemul de sănătate care este obosit și care are nevoie de sprijinul nostru. 

Uită de griji pentru o zi

Noi părinții, probabil, vom avea tot felul de probleme pe cap. Unii dintre noi trăim cu îngrijorări financiare, alții s-ar putea să fi pierdut pe cineva drag din cauza COVID-19 și alții vor experimenta o mare tristețe imaginându-și părinții singuri. Acesta este motivul pentru care avem dreptul să luăm o pauză, măcar în ziua de Crăciun, de la toate aceste probleme care ne afectează.  

Iată sfaturile noastre pentru o zi de Crăciun fericită!

DIMINEAȚĂ

  • Încearcă să nu stai de la prima oră pe telefon. Îl dai pe silențios și te ocupi de familie.
  • Aprinde luminițele în brad și încearcă să simți magia acestei sărbători.
  • Chiar dacă de obicei nu mănânci dulciuri, astăzi ai voie. Nu poți renunța la o felie de cozonac, turtă dulce, fursecuri…
  • După micul-dejun prepară câte o băutură caldă pentru toți membrii familiei și vizionați un film împreună, sub o pătură caldă.
  • Deschideți cadourile și bucurați-vă împreună cu cei mici.

PRÂNZ

  • Fie că plouă, ninge sau este soare, trebuie să ieșiți afară să luați aer și să vă jucați împreună cu cei mici.
  • Prânzul trebuie să fie unul ușor, pentru că va urma cina festivă.

SEARĂ

  • Îi rogi pe cei mici să așezați împreună masa festivă. Vor fi tare fericiți.
  • Mâncați împreună bunătățile pe care le-ați pregătit și discutați despre lucrurile frumoase care vi s-au întâmplat chiar și în acest an mai greu și nu uitați să vă spuneți cât de mult vă iubiți.

După ce prichindeii merg la culcare, petrece clipe frumoase împreună cu persoana iubită.

CRĂCIUN FERICIT!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.