Home / Copil / Un animăluț pentru a reduce anxietatea la copii

Un animăluț pentru a reduce anxietatea la copii

De la câini la pisici, iepuri și broaște țestoase, animalele au dovedit că au proprietăți terapeutice uimitoare! Cel mai important este câinele, care este folosit de mult timp pentru terapia persoanelor în vârstă, dar acum această terapie s-a extins și spre copiii anxioși.

Pe lângă îmbunătățirea calității somnului, animalele de companie, prin simpla lor prezență, au puterea de a calma anxietatea și stresul. Potrivit unui studiu britanic, care datează din 2016, prezența animalelor lângă persoanele bolnave le reduce acestora semnificativ simptomele. Cum este posibil acest lucru? Pur și simplu pentru că, în prezența animalului lor de companie, oamenii își abat atenția de la boală sau starea de rău.

De asemenea, se pare că aceste mici animale drăguțe, întrucât sunt jucăușe, încurajează proprietarul să se deplaseze. Prin urmare, impactul este direct, deoarece activitatea fizică ajută la prevenirea și reducerea simptomelor anumitor boli.

Reducerea anxietății

Cum este posibil ca un câine să-i ajute pe copii să fie mai puțin anxioși? Este foarte simplu. Când copilul reușește să aibă grijă de câinele său și acesta îl ascultă, se simte competent. Stima lui pentru el crește. De asemenea, câinele este un pașaport social minunat. În timp ce mergi cu un câine la plimbare în parc, este mai ușor să intri în contact cu alte persoane. Pentru copiii anxioși, care au probleme în a face conexiuni, prezența câinelui îi poate ajuta în acest sens. Mângâierea unui câine crește nivelul de oxitocină și, ca urmare, stresul scade.

Alegerea unui animal…

Am vorbit mai mult despre câine, dar poate fi o pisică sau un hamster! Înainte de a adopta un animal pentru a reduce anxietatea copilului, chiar dacă motivul este foarte nobil, trebuie avut în vedere că este o alegere permanentă. Animalele pot trăi foarte mult… Dacă nu ești gata să ai un nou membru cu patru picioare în familie, poți apela întotdeauna la asociații sau clinici de terapie cu animale de companie.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.