Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Tort cu brânză de vaci și piersici

Tort cu brânză de vaci și piersici

Ingrediente

PENTRU ALUAT: 1 ou; 100 g unt; 100 zahăr; 3 lingurițe lapte; 200 g făină;  1/2 pliculeț praf de copt; 2 lingurițe cacao.

PENTRU UMPLUTURĂ: 500 g brânză de vaci; 3 pliculețe zahăr vanilat; 120 g zahăr; 2 gălbenușuri; 1 linguriță miere; 3-4 piersici.

PENTRU ALUATUL SFĂRÂMICIOS: 120 g unt; 100 g zahăr; 1 pliculeț zahăr vanilat; 100 g făină; 2 linguri migdale; frișcă și fructe pentru decor

Mod de preparare
Mixezi untul moale cu zahărul, adaugi oul și laptele, mixând continuu. Cerni făina cu praful de copt și cacaua și pui totul în compoziția de unt, mixând până se omogenizează. Pui aluatul în forma de tort unsă și tapetată. Pentru aluatul sfărâmicios, amesteci untul moale cu zahărul, zahărul vanilat, făina și migdalele măcinate.

Amesteci brânza de vaci cu ambele tipuri de zahăr, cu gălbenușurile și mierea. Pui compoziția peste aluat, așezi deasupra jumătățile de piersici decojite și presari totul cu aluatul sfărâmicios. Introduci forma în cuptorul încins la 170ºC pentru 45 de minute. Lași tortul să se răcească, după care îl decorezi cu frișcă și fructe.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.