Piramide din napolitană - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Piramide din napolitană

Ingrediente
1 pachet mare foi de napolitană
2 banane
Pentru umplutură
500 ml lapte
100 g zahăr
2 plicuri budincă de vanilie

200 g cremă de brânză

350 g unt
2 linguri cacao
Mod de preparare
Torni 2/3 din lapte într-o cratiță cu fundul gros, adaugi zahărul, o pui pe foc și îl aduci la punctul de fierbere. Separat, amesteci praful de budincă cu restul de lapte.

Torni budinca peste laptele fierbinte, amestecând cu un tel, și o lași pe foc până se îngroașă, amestecând continuu. O răstorni într-un castron și o lași să se răcească.

Tai din napolitană 10 pătrate de 8×8 cm și 40 de triunghiuri cu laturile egale de 8 cm.

Mixezi budinca rece cu untul la temperatura camerei și crema de brânză, iar bananele le cureți de coajă și le tai bucăți mai mărișoare. Iei un sfert de cremă și o amesteci cu pudra de cacao.

Pui cu o spatulă cremă pe un pătrat de napolitană, adaugi o bucată de banană pe mijloc, pui cremă sub formă de piramidă și lipești 4 triunghiuri de napolitană.

Pregătești și celelalte 9 piramide și le ornezi pe margini, cu un poș, cu crema de cacao. Le așezi pe o tavă și le introduci în frigider ca să se întărească.

Foto: Photoland/Profimedia

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.