Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Tartă Tatin fără gluten

Tartă Tatin fără gluten

Ingrediente

Pentru aluat

80 g făină de orez

100 g făină de lupin

100 g unt

20 g zahăr brun

1 vârf de cuțit sare

1 lingură apă rece

20 ml ulei de cocos (opțional)

Pentru umplutură

7 mere potrivite

40 g zahăr brun

25 g unt

Mod de preparare

Pentru aluat, pui ambele tipuri de făină într-un castron și le amesteci cu zahărul și sarea. Adaugi untul rece tăiat cuburi și amesteci cu degetele până obții un amestec nisipos. Pui apa rece și frămânți un aluat omogen. Dacă aluatul nu se leagă, mai pui apă rece sau ulei de cocos. Formezi din aluat o bilă și o lași la frigider cel puțin 30 de minute.

Cureți merele de coajă și de căsuța semințelor.  Le tai în sferturi și le stropești cu puțină zeamă de lămâie.

Pui într-o tigaie zahărul la topit și când s-a caramelizat adaugi untul și amesteci. Așezi bucățile de măr în caramel și după circa 3 minute le întorci pentru a se carameliza uniform.

Așezi merele pe fundul unei forme de tartă unsă și tapetată. Întinzi aluatul într-o foaie rotundă de 3-5 mm mai mare decât diametrul formei și o așezi peste mere. Introduci marginile foarte bine  în interior.

Introduci forma în cuptorul încins la 180ºC pentru 35-40 de minute. Trebuie să se rumenească aluatul. Lași tarta să se răcească în formă, după care o răstorni pe un platou. Aluatul va fi dedesubt, iar merele deasupra.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.