Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Tartă cu dovlecel și broccoli

Tartă cu dovlecel și broccoli


Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină

100 ml ulei

1 ou mare

1 gălbenuș

3 linguri lapte

1 linguriță rasă praf de copt

1 vârf cuțit sare

Pentru umplutură

600 g broccoli
600 g dovlecel
200 ml smântână
30 g parmezan
3 gălbenușuri
unt
sare
Mod de preparare

Pentru aluat, cerni făina amestecată cu sarea și praful de copt. Adaugi în centrul ei uleiul, oul, gălbenușul, laptele rece și frămânți până când obții un aluat compact. Îl învelești în folie și-l dai la rece pentru 30 de minute. Întinzi pe masa presărată cu făină o foaie și îmbraci cu ea o formă de tartă sau de plăcintă unsă cu unt. O înțepi cu furculița din loc în loc.

Speli broccoli și dovleceii. Desfaci broccoli în buchețele mici și dovleceii îi tai felii subțiri. Le fierbi 15 minute pe aburi. Împarți uniform broccoli și dovleceii în formă. Bați smântâna cu gălbenușurile, cu puțină sare și torni crema peste legume. Presari totul cu parmezan ras și pui deasupra și câteva bucățele de unt.

Introduci forma în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru  40 de minute. O servești caldă, alături de o salată verde.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.