Home / Copil / Tartă cu ciocolată și alune de pădure

Tartă cu ciocolată și alune de pădure

Ingrediente

Pentru aluat

120 g făină

50 g unt

150 g brânză de vaci

2 linguri zahăr pudră

2 lingurițe cacao

1 praf de sare

Pentru umplutură

250 g ciocolată neagră de menaj

100 g zahăr

3 gălbenușuri

200 ml smântână de frișcă

200 ml lapte

2 linguri coajă de portocală confiată

150 g alune de pădure

Pentru ornat

2 linguri cacao

alune de pădure

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 180°C.

Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul, cacaua și un praf de sare. Faci o gaură în mijloc, adaugi untul și brânza scursă bine de zer și amesteci, după care frămânți un aluat potrivit de tare. Îi dai forma unei bile, îl acoperi cu folie alimentară și îl introduci în frigider pentru o oră.

Într-o cratiță, torni laptele și smântâna și o așezi pe foc. Adaugi zahărul și ciocolata tăiată bucăți și lași pe foc până acestea se topesc. Torni amestecul într-un vas rece și îl lași să se răcească 10 minute. Adaugi gălbenușurile unul câte unul în ciocolată, coaja de portocală, alunele zdrobite și amesteci energic.

Scoți aluatul din frigider și îl întinzi într-o foaie rotundă. Îmbraci cu el o formă de tartă unsă cu puțin unt și tai surplusul de pe margini. Așezi peste aluat o foaie de copt și umpli forma cu boabe de fasole uscată. O introduci în cuptor pentru 10 minute, după care iei fasolea și hârtia și torni crema de ciocolată. Introduci forma din nou în cuptor pentru 30 de minute.

Lași tarta să se răcească complet, o introduci în frigider pentru o oră, după care o scoți din formă, o presari cu cacao și o ornezi cu alune de pădure.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.