Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Tartă cu ciocolată, mascarpone şi fructe

Tartă cu ciocolată, mascarpone şi fructe

Rețetă de Alina Sin, www.tasteofsin.ro

Combinaţia de căpşune, mascarpone şi ciocolată neagră e una dintre preferatele mele. E un soi de match made in heaven cu care n-ai cum să dai greş. E drept că trebuie să iubeşti ciocolata neagră, puternică, grea, ca să înţelegi povestea din spatele fructelor proaspete, fresh.

Ai nevoie de 200 g de făină (eu am folosit 150 g făină albă + 50 g făină intergrală), 125 g de unt rece, un praf de sare şi puţină apă (cât să se lege coca). Făina se cerne, se amestecă cu sarea şi untul rece tăiat cubuleţe până obţii o consistenţă nisipoasă. Apoi adaugi puţin câte puţin apă (şi ea trebuie să fie foarte rece) şi amesteci uşor. Dă forma unei bile aluatului, înveleşte în folie alimentară şi lasă la rece pentru 30 de minute.

Pentru crema de ciocolată ai nevoie de 200 ml de smântână grasă pentru gătit şi 150 g de ciocolată neagră de calitate (cu cel puţin 85% cacao). Iar pentru crema albă foloseşte 200 g de mascarpone bătut bine cu miere, coajă de lămâie şi puţin unt de cocos.

Aluatul se scoate de la frigider, se întinde într-o foaie nu foarte groasă, se aşează în tavă, se aranjează frumos marginile, se înţeapă cu o furculiţă, apoi se acoperă cu hârtie de copt şi greutăţi (boabe de fasole, orez…). Se dă la cuptor încins la 170ºC şi se coace „în orb” cam 15-20 de minute. Apoi se scot hârtia de copt şi greutăţile şi se mai lasă până când crusta este aurie, cu marginile rumene. O vei umple cu ciocolată abia când este complet răcită. Dai la frigider pentru o oră, apoi o acoperi cu crema de mascarpone şi fructe. It’s that simple!

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.