Home / Copil / Tartă cu cartof dulce

Tartă cu cartof dulce


de la 2 ani

Ingrediente

PENTRU ALUAT:

250 g făină;

150 g unt;

1 lingură zahăr;

1 praf de sare;

1 ou;

1 lingură lapte rece.

PENTRU UMPLUTURĂ:

4 cartofi dulci potriviți;

½ pachet de unt;

3/4 cană zahăr brun;

3/4 smântână;

3 ouă;

1 linguriță extract de vanilie;

1 linguriță sirop de arțar;

1/2 linguriță scorțișoară;

1/2 linguriță nucșoară;

1/4 linguriță ienibahar;

1/4 linguriță sare
Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul și sarea, cu untul rece tăiat cuburi. Când aluatul capătă un aspect sfărâmicios, pui lingura cu apă rece și frămânți un aluat omogen. Îl învelești în folie de plastic și-l dai la rece 30 de minute.

Cureți cartofii, îi speli, îi tai cuburi și îi fierbi în apă cu un praf de sare până se înmoaie. Îi scurgi și faci din ei un piure, pe care îl lași să se răcească.

Mixezi untul moale cu zahărul circa 5 minute. Adaugi ouăle unul câte unul, pui extractul de vanilie, siropul de arțar și omogenizezi. Pui piureul de cartofi, smântâna, scorțișoara, nucșoara, ienibaharul și omogenizezi din nou

Întinzi aluatul într-o foaie rotundă și îmbraci o formă de tartă unsă, apăsând bine pe margini. Torni compoziția și introduci forma în cuptorul încins la 180ºC pentru Se 45 de minute. Scoți tarta din cuptor, o lași să se răcească și o servești cu frișcă.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.