Supă de linte

Ingrediente

200 g linte

1 morcov mic

1 rădăcină mică de pătrunjel

30 g rădăcină de țelină

1 ceapă

2 linguri de unt

3 linguri pastă de tomate

1 lingură rasă de făină

125 ml lapte

zeama de la ½ de lămâie

sare

PENTRU DECOR

pătrunjel verde

1 morcov mic fiert

Mod de preparare

Speli lintea în mai multe ape și o pui la fiert acoperită de apă până se înmoaie. Pe parcursul fierberii mai adaugi apă caldă.

Topești o lingură de unt într-o oală, adaugi ceapa tocată mărunt, morcovul, pătrunjelul și țelina tăiate cubulețe și amesteci. Lași pe foc până se înmoaie puțin, amestecând continuu, adaugi pasta de tomate, puțină sare, 1,5 l de apă și lași să fiarbă 20 de minute.

Topești restul de unt, pui făina, amestecând continuu, după care adaugi apă treptat până obții o cremă de consistența smântânii și o torni în supă. Fierbi circa 10 minute, după care o strecori.

Pui lintea fiartă, zeama de lămâie, laptele și mai dai în câteva clocote.

Servești supa caldă cu morcov fiert tăiat cubulețe și pătrunjel tocat.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.