de la 10 luni
Ingrediente
100 g piept de pui
1 morcov potrivit
1 cartof mic
50 g țelină
50 g păstârnac
PENTRU GĂLUȘTE:
1 gălbenuș
3 picături ulei de măsline
2 lingurițe griș
Mod de preparare
Speli pieptul de pui și-l pui la fiert într-un litru de apă. Îl spumezi și-l lași să fiarbă până este bine pătruns, după care îl scoți. În supa de pui adaugi legumele curățate, spălate și tăiate cuburi. Le lași să fiarbă până se înmoaie, după care le strecori. Pui supa strecurată din nou în oală.
Bați gălbenușul cu uleiul de măsline, adaugi grișul în ploaie , amestecând continuu. Dacă compoziția este prea tare, adaugi puțină apă. Dacă compoziția este prea moale, mai pui puțin griș.
Dai focul mic și cu o linguriță umezită formezi 6 găluște, pe care le pui în supă. Lași să dea în câteva clocote, adaugi puțină apă, pentru a stopa fierberea. Așa găluștele vor ieși mai pufoase. Le lași să fiarbă circa 15-20 de minute.
Din legume și carne poți face un piure în blender.