Home / Copil / Supă-cremă de spanac

Supă-cremă de spanac

Ingrediente

500 g spanac proaspăt gata curățat

1 ceapă mare

50 g unt
200 g cartofi

1 l supă de legume

150 g smântână dulce

Mod de preparare

Curţi cartofii de coajă, îi speli bine, îi tai cuburi şi îi pui la fiert în supa de legume împreună cu ceapa tocată mărunt. Când cartofii sunt bine pătrunşi adaugi spanacul bine spălat şi mai laşi să fiarbă circa 5 minute. Dacă supa scade foarte mult, mai adaugi puţină apă.
Pui totul în blender şi mixezi până când amestecul devine o cremă. Răstorni compoziţia într-o crăticioară, o pui pe foc şi adaugi untul şi smântâna. Laşi să dea supa în câteva clocote şi opreşti focul. Serveşti supa caldă sau rece, cu crutoane şi decorată cu smântână.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.