Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Spaghete cu pesto de mazăre

Spaghete cu pesto de mazăre

Ingrediente

300 g spaghete

200 g mazăre congelată + 2-3 linguri pentru servit

2 căței usturoi

6 frunze busuioc verde

60 g muguri de pin

60 g parmezan ras + parmezan pentru servit

50 g unt

100 ml ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

Fierbi mazărea în apă clocotită  pentru 3-4 minute, după care o scoți în apă cu gheață pentru a-și păstra culoarea.

Pui mazărea în blender, adaugi menta, usturoiul tocat, frunzele de busuioc, mugurii de pin, parmezanul ras și uleiul de măsline. Mixezi până obții un sos fin. Guști și condimentezi cu sare și piper.

Fierbi spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj, după care le scurgi și le pui într-o tigaie mai înaltă în care ai topit untul. Adaugi sosul de mazăre și amesteci până când pastele sunt acoperite de sos. Poți alege și varianta să le tragi doar în unt, să le așezi pe platou și să pui deasupra sosul pesto.

Le servești calde, cu parmezan ras deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.