
Ingrediente
300 g spaghete
200 g mazăre congelată + 2-3 linguri pentru servit
2 căței usturoi
6 frunze busuioc verde
60 g muguri de pin
60 g parmezan ras + parmezan pentru servit
50 g unt
100 ml ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Fierbi mazărea în apă clocotită pentru 3-4 minute, după care o scoți în apă cu gheață pentru a-și păstra culoarea.
Pui mazărea în blender, adaugi menta, usturoiul tocat, frunzele de busuioc, mugurii de pin, parmezanul ras și uleiul de măsline. Mixezi până obții un sos fin. Guști și condimentezi cu sare și piper.
Fierbi spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj, după care le scurgi și le pui într-o tigaie mai înaltă în care ai topit untul. Adaugi sosul de mazăre și amesteci până când pastele sunt acoperite de sos. Poți alege și varianta să le tragi doar în unt, să le așezi pe platou și să pui deasupra sosul pesto.
Le servești calde, cu parmezan ras deasupra.