Home / Copil / Somon la cuptor

Somon la cuptor

Ingrediente

4 bucăți file de somon

2 lingurițe miere

1 lingură oțet de mere

4 lingurițe sos de soia

2 căței usturoi

2 linguri ulei de măsline

½ legătură pătrunjel verde

1 lămâie

sare

piper

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 200°C și tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Pui fileurile de somon într-un vas și le asezonezi cu sare și piper.

Amesteci într-un castronel mierea, oțetul, sosul de soia și usturoiul pisat. Torni amestecul peste bucățile de somon și le masezi bine. Le așezi pe tava cu hârtie de copt.

Între timp, într-un bol mic, amesteci uleiul de măsline cu zeama de la o jumătate de lămâie, sare, piper și pătrunjelul verde tocat mărunt.

Introduci tava în cuptorul încins pentru 20 de minute. Servești somonul alături de o garnitură de orez sau de legume trase la tigaie împreună cu sosul cu pătrunjel.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.