Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Sărățele cu brânză de vaci

Sărățele cu brânză de vaci

saratele cu branza de vaci

Saratele cu branza de vaci. Oare cine nu iubește sărățelele? De la mic la mare, tuturor ne place să le mâncăm fie când stăm să vizionăm un film, fie când plecăm în fugă spre serviciu sau la școală.

Ingrediente

500 g brânză de vaci

200 g unt

200 g smântână

600 g făină

1 linguriță sare

1 ou

semințe de susan alb și negru pentru decor

Mod de preparare

Pui brânza de vaci într-o strecurătoare și o lași la scurs, după care o pui într-un castron mai mare. Adaugi smântâna, untul moale, sarea și amesteci. Adaugi făina treptat și frămânți un aluat care nu se lipește de mâini. Îi dai forma rotundă, îl învelești în folie alimentară și îl ții la frigider de seara până dimineața.

Scoți aluatul din frigider, îl împarți în patru și din fiecare întinzi câte o foaie nu foarte subțire. Tai cu cuțitul sărățele, le așezi pe o tavă cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut și le presari cu semințe de susan alb și negru.

Introduci tava în cuptorul încins la 180°C pentru 15 minute până se rumenesc frumos. Procedezi la fel și cu restul aluatului.

Pe lângă aceste saratele cu branza de vaci mai poti pregati si acesti Biscuiti spritati.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.