Salsa mexicană

Ingrediente

500 g roșii coapte

½ ardei gras roșu

½ ardei gras verde

1 ceapă

1 ardei mic iute

3 linguri ulei de măsline

2-3 picături sos tabasco

1 lingură pastă de tomate

zeama de la ½ de lămâie

½ linguriță chimen

½ linguriță chili

¼ linguriță coriandru

1 linguriță zahăr

sare

piper

Mod de preparare

Opărești roșiile în apă clocotită, le cureți de coajă și le tai cuburi. Într-o tigaie, încingi uleiul, pui ceapa tocată mărunt, ardeiul gras și iute tăiate mărunt. Când se înmoaie legumele pui roșiile, pasta de tomate, sosul tabasco, zeama de lămâie, condimentele și zahărul. Condimentezi cu sare și piper și lași să fiarbă, la foc mic, 30 de minute.

Lași sosul să se răcească, îl introduci în frigider și îl servești cu friptură de pui, cartofi prăjiți, șnițele…

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.