
Ingrediente
1 salată verde treviso
125 g rucola
1 andivă
2 bucăți avocado
3 portocale medii
2 linguri pătrunjel verde tocat
semințe de susan pentru decor
Pentru dressing
zeama de la ½ de lămâie
zeama de la ½ de portocală
1 lingură miere
1 lingură ulei de alune sau nuci
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Desfaci frunzele andivelor, le speli și le tai pe jumătate transversal. Speli rucola și o așezi pe prosoape absorbante, iar salata o speli și o tai. Într-un castron mare le amesteci pe toate.
Cureți portocalele de coajă, le desfaci felii, le cureți de pielițe și le tai cuburi. Tai avocado în două, scoți sâmburii, iar cu o lingură scoți miezul, pe care îl tai felii.
Pentru dressing amesteci toate ingredientele, omogenizându-le foarte bine, și condimentezi cu sare și piper.
Adaugi peste salată pătrunjelul verde tocat, portocalele, dressingul și amesteci. Împarți salata în boluri, așezi deasupra felii de avocado, presari susan și o servești.