
Ingrediente
1 sfeclă mică
1 fruct de avocado
100 g brânză cu mucegai Roquefort
2 mâini mix de salată verde
1 mână cu miez de nucă
2 linguri ulei de măsline
1 linguri oțet de zmeură
1/2 lingură miere de albine
sare
piper
Mod de preparare
Speli sfecla și o pui la fiert până intră furculița în ea. O scoți, o lași să se răcească, o cureți de coajă și o tai felii subțiri sau cubulețe.
Speli salata, o scoți pe prosoape absorbante și o usuci. Brânza o rupi bucăți, miezul de nucă îl zdrobești ușor și scoți miezul de la avocado, pe care îl tai felii și îl stropești cu puțină zeamă de lămâie.
Într-un bol mic, amesteci uleiul cu oțetul, mierea, sare și piper. Întinzi câte o mână de salată pe câte o farfurie, pui sfeclă și avocado și presari miez de nucă și brânză. Stropești totul cu sos și servești.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!