Salată rusească

Russian salad with caviar

Ingrediente
1 kg cartofi

3 ouă fierte tari

100 g castraveciori murați

1 ceapă mică

250 g maioneză

sare

piper

2 morcovi mari

12 biscuiți sărați sub formă de floare sau stea

frunze de pătrunjel verde

Mod de preparare
Speli cartofii și îi fierbi în coajă până intră furculița în ei. Îi scoți din apă, îi lași să se răcească, îi cureți de coajă și îi tai cubulețe. Adaugi peste ei castraveciorii tocați cubulețe și ceapa tocată mărunt. Adaugi și gălbenușurile tocate, maioneza, sare și piper, amesteci și o așezi pe un platou rotund. O introduci la frigider pentru o oră.

Cureți morcovii de coajă și îi dai pe răzătoarea mică, iar albușurile le toci mărunt. Îmbraci marginile salatei cu morcov ras, iar deasupra pui albușurile. Decorezi deasupra cu biscuiți și frunze de pătrunjel (ca în imagine).

Foto: Photoland/Profimedia

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.