Home / Copil / S-au plictisit în izolare? Gătește cu ei!

S-au plictisit în izolare? Gătește cu ei!

Timpul trece din ce în ce mai greu în izolare, plus că ai cam epuizat aproape toate activitățile. După orele online și teme, nu este întotdeauna ușor să îi motivezi și să le găsești ocupații. Și dacă și-ar petrece o parte din timp în bucătărie? Acolo își pot dezvolta creativitatea și consuma energia?  Pe scurt, iată 5 moduri de a te distra cu copiii tăi în timpul izolării!

Creați o miniechipă

Copiii adoră provocările! Dacă sunt obișnuiți să vizioneze emisiuni de cooking, este timpul să-i luați în bucătărie pentru a vă ajuta să gătiți rețete ca într-un restaurant. Dar mai întâi îi echipezi cu șorțulețe și bonete dacă ai. Dacă ai mai mulți copii, formează o miniechipă, fiecare cu un rol bine definit, cu provocări de depășit. Roagă-i să creeze rețete din ingredientele pe care le ai (cu ajutorul dvs., desigur!) Ca un concurs. Nu vor simți cum trece timpul.

Pune-i să caute o rețetă!

Se plictisesc pe canapea?  Roagă-i să caute într-o carte de bucate sau pe Internet o rețetă pe care vor să o mănânce și să se implice, bineînțeles, în prepararea acelei rețete, rugându-i să aleagă toate ingredientele, să le cântărească, să le spele, să le curețe, acolo unde se poate.

Propune-le să inventeze o rețetă!

Doar pentru a le stimula imaginația, roagă-i să inventeze o rețetă pentru cină și un desert sau, de ce nu, ambele! De fapt, inventând, își vor dezlănțui creativitatea. Pot da nume ciudate mâncărurilor inventate și să fii sigură că vor fi tare mândri de ei. Tu vei fi acolo să îi ajuți cu prepararea, cu sfaturi și la final cu degustatul.

Roagă-i să așeze mâncarea pe farfurii!

Pentru ca ei să savureze o rețetă, trebuie să ai grijă asupra platingului! Lasă-i pe ei să se ocupe de montarea mâncării pe farfurii, ei pot inventa forme, desena fețe, pe scurt, imaginația lor este foarte bogată și o să fii surprinsă de ce o să iasă.

Organizează un joc culinar de evadare din bucătărie!

Dă frâu creativității și imaginează-ți jocul sub forma unui film de acțiune: un bucătar este răpit pentru că a inventat o rețetă magică și nu vrea să dea ingredientele. Copiii tăi trebuie să rezolve puzzle-ul pentru a găsi această rețetă și să-l elibereze pe Chef. Pentru aceasta ascunde ingredientele în bucătărie, astfel încât să găsească rețeta!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.