Pulpă de miel cu rozmarin

Ingrediente

1 pulpă din spate de la un miel mare

50 g unt

2 crenguțe rozmarin

zeama de la ½ lămâie

1 kg cartofi noi

8-10 căței de usturoi

200 ml vin alb

sare

piper

3 lingurițe boia dulce

Mod de preparare

Mai întâi, speli pulpa de miel, o usuci cu prosoape absorbante, o stropești cu zeama de lămâie, o freci bine, o acoperi cu folie de plastic și o lași la frigider o oră, după care o scoți și o lași să ajungă la temperatura camerei.

Presari carnea cu sare, piper, boia dulce și o stropești cu o lingură de ulei. O freci bine pe toate părțile, după care o crestezi cu vârful unui cuțit din loc în loc și introduci în crestături cățeii de usturoi și bucățele de rozmarin proaspăt. Dacă nu ai rozmarin proaspăt, poți presăra pulpa cu jumătate de linguriță de pudră de rozmarin.

Speli cartofii noi cu un burete și îi tai sferturi. Dacă sunt mai mici îi tai pe jumătate sau îi lași întregi. Îi presari cu sare și amesteci.

Așezi pulpa într-un vas termorezistent mai încăpător uns cu unt, o stropești cu vinul alb, așezi pe lângă cartofii și acoperi vasul cu folie de aluminiu. Introduci vasul în cuptorul încins la 160°C pentru o oră, după care iei folia și lași la 200°C pentru 30 de minute.

Scoți vasul din cuptor, acoperi  cu folie și lași 10 minute înainte de a servi.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.