
Ingrediente
1 l lapte migdale
coaja de la o lămâie mare bio
2 lingurițe esență de vanilie
200 g zahăr
100 g orez
100 g migdale decojite
100 g biscuiți Amaretti
5 ouă
1 praf de sare
Mod de preparare
Torni laptele într-o cratiță medie împreună cu esența de vanilie, coaja de lămâie rasă și zahărul. Așezi cratița pe foc mic și în momentul în care dă în clocot, adaugi orezul. Lași să fiarbă până se înmoaie, aproximativ 30 de minute. Apoi lași deoparte să se răcească.
Între timp, macini fin biscuiții amaretti, iar migdalele decojite le zdrobești cât mai mărunt. Poți face această operațiune și în robot.
Adaugi peste orezul răcit ouăle bătute bine, pesmetul de biscuiți, migdalele zdrobite și un praf de sare.
Torni amestecul într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt de 23×23 cm și o introduci în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru o oră. Faci testul scobitorii. Dacă nu iese curată, o mai lași 10 minute.
Când prăjitura a ajuns la temperatura camerei o pui în frigider pentru 5 ore înainte să o tai și să o servești. O poți pudra cu zahăr în momentul servirii.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!