Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Prăjitură cu vanilie și budincă de zmeură

Prăjitură cu vanilie și budincă de zmeură

Rețetă de Corina Bacalu,  www.corinabacalu.blogspot.com 

 Ingrediente

PENTRU BLAT:

50 g migdale

50 g fulgi de cocos

60 g curmale

1 lingură apă

PENTRU CREMA DE VANILIE

250 g caju crud

80 g ulei de cocos

50 g miere

1 mână de afine proaspete sau congelate

1 jumătate păstaie de vanilie

175 ml apă

PENTRU BUDINCA DE ZMEURĂ

200 g zmeură proaspătă sau congelată

50 g semințe de chia

50 g miere

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci într-un robot, cât mai fin, migdalele. Adaugi

fulgii de cocos, mixezi 10 secunde la viteză mare, după care pui curmalele mărunțite înainte cu un cuțit și mixezi până se mărunțesc bine și se încorporează cu restul compoziției. Pui o lingură de apă și mai mixezi câteva secunde. Blatul este gata atunci când poți forma o biluță fără să se fărâmițeze. Pui compoziția pe fundul formelor de silicon sau a unei tăvi de tort cu diametrul de 16 cm (în cazul acestei variante așezi pe fundul formei hârtie de copt și apoi prinzi inelul), după care o dai la rece.

Pentru cremă, pui într-un blender cu putere de 1000 W caju, mierea, uleiul de cocos, miezul de la păstaia de vanilie, apa și mixezi, la viteză maximă, până crema devine foarte fină și are consistența unei smântâni. Așezi puțină cremă peste blat, pui câteva afine, altă cremă, afine din nou și procedezi la fel până termini crema. O dai la congelator câteva ore înainte să așezi budinca de zmeură.

Pentru budincă, pui zmeura cu mierea într-un blender. Dacă este congelată o lași să se dezghețe. Torni compoziția într-un castronel, pui semințele de chia în ploaie și amesteci bine. Lași să se lege câteva ore, atât cât stă și forma la congelator. Dacă nu cade de pe lingură o întinzi peste crema de vanilie. Ornezi prăjitura cu fructe.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.