Home / Copil / Prăjitură cu morcovi

Prăjitură cu morcovi

Ingrediente

2 ½ căni făină

2 lingurițe praf de copt

2 lingurițe scorțișoară

1 praf de sare

1 cană ulei de floarea-soarelui

2 căni zahăr

4 ouă

3 căni morcov ras

½ cană miez de nucă zdrobit

nucă pentru decor

Pentru glazură

2 căni de zahăr

4 linguri unt

250 g cremă de brânză

2 lingurițe extract de vanilie

1 lingură lapte

Mod de preparare

Într-un bol mai mare amesteci uleiul și zahărul. Adaugi ouăle, extractul de vanilie și mixezi foarte bine. Pui morcovul ras și amesteci din nou.

În alt bol amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara, nuca zdrobită și sarea. Pui amestecul uscat peste cel umed și omogenizezi compoziția.

Torni amestecul într-o formă de tort de 28 cm unsă și tapetată și o introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru circa o oră. Trebuie să treacă testul scobitorii.

Pentru glazură, mixezi într-un castron toate ingredientele și în momentul în care prăjitura s-a răcit, torni deasupra glazura obținută. Decorezi cu miez de nucă și o poți servi! Delicioasă!

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.