Home / Copil / Prăjitură cu morcovi și nucă

Prăjitură cu morcovi și nucă

Ingrediente

200 g făină

2 lingurițe praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

2 lingurițe scorțișoară măcinată

150 ml ulei

½ cană zahăr

2 ouă

200 g morcovi dați pe răzătoarea mică

1/2 cană ananas făcut piure

Pentru cremă

150 g cremă de brânză simplă

50 g unt

50 g zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

miez de nucă pentru decor

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 180°C, ungi și îmbraci cu hârtie de copt o formă de tort de 24 cm.

Într-un castron amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara.

Într-un alt castron, bați ouăle cu zahărul până se deschid la culoare, adaugi treptat uleiul, mixând continuu, după care pui morcovii rași, piureul de ananas și omogenizezi. La final încorporezi amestecul de făină.

Torni aluatul în formă și o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii iese curată. Lași prăjitura să se răcorească în formă, după care o scoți și o lași să se răcească complet circa 2 ore.

Într-un castron, mixezi crema de brânză cu untul moale și vanilia cu un mixer electric. Adaugi treptat zahărul pudră și bați până când ai o cremă fină.  Întinzi crema pe prăjitură, presari deasupra miez de nucă și o introduci la frigider.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.