
Prajitura cu morcovi si nuca, un desert superdelicios pe care îl recomandăm cu drag celor mici, dar nu numai. Ies lucruri extraordinare cu această legumă. Ce spuneți, încercați?
Ingrediente
200 g făină
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
2 lingurițe scorțișoară măcinată
150 ml ulei
½ cană zahăr
2 ouă
200 g morcovi dați pe răzătoarea mică
1/2 cană ananas făcut piure
Pentru cremă
150 g cremă de brânză simplă
50 g unt
50 g zahăr pudră
1 linguriță extract de vanilie
miez de nucă pentru decor
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul la 180°C, ungi și îmbraci cu hârtie de copt o formă de tort de 24 cm.
Într-un castron amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara.
Într-un alt castron, bați ouăle cu zahărul până se deschid la culoare, adaugi treptat uleiul, mixând continuu, după care pui morcovii rași, piureul de ananas și omogenizezi. La final încorporezi amestecul de făină.
Torni aluatul în formă și o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii iese curată. Lași prăjitura să se răcorească în formă, după care o scoți și o lași să se răcească complet circa 2 ore.
Într-un castron, mixezi crema de brânză cu untul moale și vanilia cu un mixer electric. Adaugi treptat zahărul pudră și bați până când ai o cremă fină. Întinzi crema pe prăjitură, presari deasupra miez de nucă și o introduci la frigider.
Poate te interesează și Budincă de orez cu zucchini și morcovi.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!