Home / Copil / Prăjitură cu brânză și caise

Prăjitură cu brânză și caise

Ingrediente

340 g făină

220 g zahăr

4 ouă

130 ml ulei

2 linguri cacao

1 plic praf de copt

zahăr pudră

Pentru umplutură

300 g brânză de vaci

1 cană mare de caise din compot

130 g zahăr pudră

3 ouă

1 plic budincă de vanilie

Mod de preparare

Scurgi caisele din compot de zeamă. Bați ouăle cu zahărul până își dublează volumul, adaugi uleiul și mixezi până se încorporează. Adaugi făina cernută cu praful de copt și cacaua și omogenizezi aluatul.

Amesteci brânza de vaci cu zahărul pudră, ouăle și praful de budincă. Torni jumătate din aluatul cu cacao într-o tavă medie unsă și tapetată, pui deasupra compoziția de brânză, caisele și la final aluatul cu cacaua rămas. O introduci în cuptorul încins la 165°C timp de 50-60 de minute. Lași prăjitura să se răcească, o tai bucăți și o presari cu zahăr pudră înainte de servir

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.