Home / Viata de familie / Jurnal de tatic / Povestea căruciorului

Povestea căruciorului

de Ionuț Bonoiu, redactor-șef Forbes România

Dacă ar fi să alegem un singur produs pentru copil la achiziția căruia un tată ar face o treabă mai bună decât o mamă, probabil că acesta ar fi căruciorul.

Chiar dacă nu înțelege exact rostul diferențelor dintre modelele cu trei și patru roți sau dintre cele cu roți cu dimensiuni egale și cele cu roți mai mari în partea din spate, un bărbat va apela imediat la imaginație și la corelații cu bicicleta din copilărie sau cu mașina pe care o conduce. Cu alte cuvinte, e evident pentru orice bărbat că roțile mari înseamnă un confort mai mare la urcarea bordurilor, pe stradă sau prin suprafața ușor denivelată din parc. O poziție mai înaltă a copilului va fi întotdeauna privită de bărbați ca o lipsă de sportivitate a căruciorului (după modelul poziției mai înalte la volan în mașinile de teren), spre deosebire de femei, care ar interpreta-o ca pe un ajutor pentru spatele lor, având în vedere că nu trebuie să se aplece atât de mult când interacționează cu copilul.

Un bărbat nu o să aibă nevoie niciodată să citească instrucțiunile de manevrare a căruciorului și va urmări cu atenție elementele tehnice, de la spațiile de depozitare până la parasolare și va evalua designul în funcție de aceiași coeficienți de aerodinamicitate ca și în cazul mașinilor.

Femeile, în schimb, vor căuta utilitatea spațiilor de depozitare, greutatea mai redusă și, după caz, asortarea nuanțelor căruciorului cu proiecția pe care o au despre garderoba copilului.

Dacă sunteți pretențioși și perfecționiști, așa cum suntem noi, este posibil ca vizitele la târgurile de pe la noi să nu fie suficiente. Deși pare bogată la o primă vedere, pe măsură ce avansați cu documentarea veți sesiza că oferta de cărucioare a celor mai mulți dintre comercianții de la noi este limitată doar la cele mai bine vândute modele. Cele mai ieftine sau, după caz, cele care atrag atenția și banii snobilor. Veți ajunge, sper, pe site-urile de internet ale marilor producători din domeniu, unde veți citi povești fabuloase ale unor modele de cărucioare care au făcut istorie. Sau, ca alternativă, puteți alege un cărucior cu design avantgardist, premiat la concursurile internaționale.

Indiferent care este modelul pentru care vă veți hotărî, să nu uitați niciun moment că este vorba despre primul “vehicul” al copilului. La fel ca și prima bicicletă, pe care o va primi peste câțiva ani, și primul cărucior trebuie să aibă o în spate o poveste specială.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.