Piure de rădăcinoase - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Bebelus / Retete / 6 luni / Piure de rădăcinoase

Piure de rădăcinoase

Ingrediente

150 g morcov

100 g rădăcină de pătrunjel

50 g păstârnac

apă plată

1 linguriță ulei de măsline

Mod de preparare

Speli legumele foarte bine, le cureți de coajă și le speli din nou. Tai morcovul, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel cubulețe, le pui într-o crăticioară, le acoperi cu apă plată și le pui la fiert. Le lași să fiarbă, la foc mic, până când se înmoaie.

Scurgi legumele, le pui în blender, adaugi uleiul de măsline și mixezi până când obții un piure fin. Dacă este prea gros, mai adaugi puțină apă plată. Nu folosești zeama în care au fiert legumele. Lași piureul să ajungă la temperatura camerei și îl servești puiuțului tău.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.